DAMSGÅRD BARNEHAGE FIKK NY EIER 1.8.19. VI ER NÅ DAMSGÅRD KANVAS-BARNEHAGE.

Se nye nettsider: https://damsgaard.kanvas.no

Vi er fremdeles en non profitt barnehage. En privat barnehage som ikke tar ut utbytte, men som bruker inntekten på ekstra ansatte, inventar, uteområde, leker og vedlikehold av barnehagen. Vi har f.eks. nettopp innstallert varmelamper og elektriske gardiner som gjør at vi har et varmt oppholdsted når vi er ute, og balansert avfuktningssystem i sovehuset (som sikrer god luft til dem som sover). Vi har 2 sovevakter som passer på barna som sover.

Våre åpningstider er fra 7-17 alle hverdager. Vi har feriestengt uke 28, 29 og 30, og etter avtale med foreldre evt påskeuken og i romjulen.

Damsgård Kanvas - barnehage er moderne barnehage, med store innbydende lokaler tilpasset barn i ulik alder. Barnehagen åpnet den 24.11.2008. Uteområdet er stort og flott, med naturtomt, grillhus, sykkelveier, stort klatrestativ, sandkasser, rutsjebaner, disser og mye mer. De aller minste har i tillegg sitt eget inngjerdete område.
 

Damsgård Kanvas -barnehage er en basebarnehage, dvs at barna rullerer på bruk av de ulike rommene i barnehagen. Alle barn tilhører en fast gruppe med faste barn og voksne. De aller minste har egne rom de alltid har tilgang til. Barna i alderen 3-6 flytter rundt i barnehagen etter et fast skjema. Dette lærer barna fort (foreldrene bruker ofte litt lengre tidsmiley).

Damsgård Kanvas - barnehage har 21 dyktige ansatte hvor av de fleste har lang barnehageerfaring.
Vi er opptatt av faglig oppdatering og går derfor jevnlig på kurs. Som personalgruppe er vi også opptatt av hvordan vi kan gjøre barnehagehverdagen best mulig for barna, og har derfor jevnlige diskusjoner om tiltak som kan heve kvaliteten i barnehagen. Vi har også samtaler med Fau representantene om hva foreldrene vil vi skal vektlegge.

Det må søkes elektronisk til Bergen kommunes samordnede opptak, for mer info se: https://www.bergen.kommune.no/barnehageplass  Obs! Vi gjør oppmerksom på at søknadsfristen til samordnet opptak er 28.mars. Når du har søkt plass i Damsgård barnehage har du samtidig godtatt våre vedtekter, husk derfor å lese dem før du søker.
 

The admission process to all kindergartens in Bergen is coordinated and web-based. For more info goto https://www.bergen.kommune.no/barnehageplass  Applications must be sent in within 1st of March. Remember to read our Vedtekter before you apply.

Damsgård Kanvas-barnehage is owned by Kanvas, a non profitt association.

Barnehagens lokaler

Barnehagen er på to etasjer, der de under 3 år holder til i 1. etasje, mens barna over 3 år holder til i 2. etasje. Barnehagen drives etter baseprinsippet. Det vil si at vi ikke har tradisjonelle avdelinger, men forskjellige rom som gir mange fine utfoldelsesmuligheter. Vi har spisesal, amfi med storskjerm, våtrom (for våtlek), egen tilrettelagt sone for de aller minste, flere lekerom, diskotek, formingsrom, multimediarom og dramarom med slott.

Selv om vi har basedrift er barna likevel i faste grupper, med sine voksne og barn. De minste er delt inn i to eller 3 grupper.

Måltider

Barnehagen har to varme måltider i uken, og resten av uken har vi smørelunsj. Barnehagen holder lunsj, mellommåltid og frukt. Frokost må barna ta med seg hver morgen, samt en flaske til vann.

Matpenger er på kr 450,- pr måned.
På turer tar vi med oss mat og drikke fra barnehagen. Det hender ofte at vi griller eller lager varm mat på tur.

Soving

Alle barn som trenger å sove, sover i egne vogner i sovehuset. Sovehuset befinner seg bak barnehagen og er således skjermet for støy. Sovehuset er isolert i tak, men ikke i vegger. Barna må derfor ha poser tilpasset årstiden. I sovehuset sover barna ”ute”, men er skjermet for vind og regn. Vi har balansert avfuktingssystem i sovehuset. Dette sikrer sunn og god luft for barna som sover.

Uteområdet

Barnehagen har et stort og flott uteområdet, med stort klatrestativ, lekehus, amfi, disser, rutsjebaner og sandkasser. Deler av uteområdet er naturtomt med bl.a en foss. Barna som ikke kan gå (eller er ustødige), har et eget inngjeret område. Barnehagen har også mange sykler og andre uteleker. Rett ved barnehagen ligger Damsgårdsfjellet, som vi bruker ofte. I nærområdet ligger også Løvstakken, Frøya idrettspark og Krohnegården, med bademuligheter.